Trouwlocatie: in een stad of in de natuur?

Het is op onwijs veel locaties mogelijk om jouw bruiloft te vieren. Er zijn speciale trouwlocaties, maar ook boerderijen en kerken zijn erg populair. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en wensen. Het hangt er natuurlijk ook af van hoe erg je gaat uitpakken. Hoeveel mensen zullen er aanwezig zijn? Is er op de gewenste locatie genoeg plek? 

Een groot onderscheid valt te maken tussen een stad, of in de natuur op bijvoorbeeld het platteland of midden in de bergen. Het zijn twee aparte en bijzondere locaties en hebben beide hun pluspunten. Wij zetten het voor je op een rij.


Trouwen in de stad

Trouwen in een stad kan onwijs leuk zijn. Je hebt veel leven en drukte om je heen wat een gevoel geeft dat iedereen betrokken is bij de mooiste dag van je leven. Het is maar net waar je van houdt. In een stad heb je meer locaties die al ‘kant en klaar’ zijn voor jouw trouwerij. Waarschijnlijk staan er veel kerken, restaurants, of gebouwen waar vaker bruiloften worden gehouden. In een stad is het dus makkelijker om gauw een passende locatie te vinden. 

Wel is het zo dat deze locaties minder ruimte tot hun beschikking hebben, vooral als je echt in het historische centrum gaat zoeken. De kans is aanwezig dat het wat kleiner is en er dus niet de mogelijkheid is om veel mensen te ontvangen. Dit is goed om van te voren even te checken bij de locatie.

Het is inmiddels al november en dus komen we steeds dichterbij Kerst, de mooiste tijd van het jaar. Ben jij van plan om in de winter te trouwen? Juist leuk! Alle kerstlichten komen nu tevoorschijn en veel steden maken de straten toch nog even wat gezelliger in deze tijd van het jaar. Het brengt veel warmte, romantiek en liefde bij mensen naar boven. 

Onderstaande foto’s zijn genomen in Wenen, Oostenrijk.

Trouwen in de natuur

Mocht je nou echt geen liefhebber zijn van die stadsdrukte, dan zijn er genoeg mogelijkheden om je ook tijdens de bruiloft even terug te trekken naar het platteland. Zowel in Nederland als in het buitenland zijn er genoeg prachtige locaties waar jij je trouwerij kan houden. Of je nou besluit om in een mooi park te trouwen of toch liever kiest voor iets specialers, zoals in de bergen, het kan allemaal. Wanneer je trouwt in de natuur heb je veel meer rust om je heen. Zowel voor de voorbereidingen als op de dag zelf kan dit een hele fijne sfeer creëren. Ook de gasten zullen een bepaalde rust voelen wat toch invloed heeft op deze hele mooie en speciale dag. Wel is het zo dat op plekken in de natuur je minder snel locaties vindt die al gereed zijn om jouw trouwerij te ontvangen of hier al meerdere ervaringen mee hebben. Ook is de bereikbaarheid iets waar je van te voren goed moet uitzoeken zodat het ook voor de gasten geen probleem is. Maar als ze dan eenmaal aangekomen zijn op de locatie die jullie hebben uitgekozen, zal het toch de moeite waard zijn geweest.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je gek bent op de winterperiode die er op dit moment aan zit te komen. Hoe gaaf is het als je in een skigebied kan trouwen? De bergen liggen vol met sneeuw, de dorpjes in het dal zijn volledig in kerstsfeer en je hebt een schitterende plek waar jij je trouwfoto’s kan laten maken! Wat wil je nog meer?

Hopelijk hebben wij je ook kunnen inspireren met dit artikel. Luister goed naar jezelf en wat jouw voorkeuren zijn. Zowel het platteland, de rustige natuur als de levendige stad heeft zijn voordelen! In beide gevallen zal jouw trouwerij een onvergetelijke dag zijn.

Liefs,
Team DIY bruiloft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *